skip to Main Content

Refereeravond Kindergeneeskunde Moeheid en slaap

Datum: 21 maart 2019

Tijd: 18:30-20:30

Locatie: Auditorium Wilhelmina Kinderziekenhuis & Kindertheater

Refereeravond Kindergeneeskunde Moeheid en slaap
Je moet inloggen om deze inhoud te bekijken. Alsjeblieft . Nog geen lid? Meld je aan

Symposium ‘Slaap bij (chronisch) zieke kinderen’

Datum: 11 april 2019

Tijd: 18:00-21:00 uur

Locatie: Prinses Maxima Centrum, Heidelberglaan 25 te Utrecht

Symposium ‘Slaap bij (chronisch) zieke kinderen’

Slaapproblemen bij (chronisch) zieke kinderen komen veel voor, maar er is wel degelijk iets aan te doen! Voor ons reden om hier meer aandacht voor te vragen. Met veel plezier mogen wij je dan ook
namens de Vereniging Kind & Slaap uitnodigen voor het symposium ‘Slaap bij (chronisch) zieke kinderen’ op donderdag 11 april 2019.
Tijdens dit symposium proberen we antwoorden te geven op vragen als: Welke kinderen hebben het meeste last van slaapproblemen, Hoe herken je slaapproblemen en Wat kan je eraan doen? Dit
symposium brengt je helemaal op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van slaap bij (chronisch) zieke kinderen.

Symposium ‘Slaap bij (chronisch) zieke kinderen’ 11 april 2019

Op woensdag 8 mei 2019 organiseren Vakblad Vroeg en Euregionaal Congresburo een congres over slapen en slaapproblemen bij kinderen in de baby- peuter- en kleuterleeftijd.

Het congres is bedoeld voor alle professionals die met jonge kinderen en hun ouders werken. Het congres, dat plaatsvindt in de Jaarbeurs te Utrecht, bestaat uit twee plenaire lezingen en zes verschillende deelsessies.
De laatste jaren kampen steeds meer jonge kinderen met in- en doorslaapproblemen. Problemen die veel invloed hebben op zowel het kind als de ouders. Slecht slapen is niet goed voor de ontwikkeling van het kind, maar is evenmin bevorderlijk voor de ouder-kindrelatie. Ouders lijken soms wel continue met een jetlag te leven. Net als hun kind slapen ze slecht en toch moeten ze de volgende dag gewoon weer verder. Hierdoor kunnen ze weinig hebben en nauwelijks meer sensitief op hun kind reageren. De strijd en de problemen die in het gezin kunnen zeer hardnekkig en moeilijk te beïnvloeden zijn.
Voor zorgprofessionals betekent dit dat ze goed moeten weten wanneer er sprake is van een normale ontwikkeling en wanneer het gaat om aangeleerd gedrag of pathologie. Welke eerste hulp kunnen ze bieden aan ouders van baby’s, peuters en kleuters die worstelen met in- en doorslapen? Wanneer moeten ze doorverwijzen naar specialisten? Hoe kunnen ze ouders, die zelf al zo moe zijn, op een goede manier begeleiden? Wat is daarvoor nodig?
Tijdens het congres komen allerlei aspecten aan bod van slaap- en slaapproblemen op de baby, peuter- en kleuterleeftijd.

Back To Top